De haat-liefde verhouding tussen bekendheden en paparazzi

justin-paparazzi

De verhouding tussen bekendheden en paparazzi kan waarschijnlijk het best worden omschreven als een echte haat-liefde verhouding. Hoewel bekendheden zich publiekelijk vrijwel altijd negatief zullen uitlaten over paparazzi, weten ze zelf ook dat ze de aandacht echt nodig hebben voor hun imago.

Uitzonderingen

paparazzi

Nouja, dat geldt in ieder geval voor de meeste bekendheden die door paparazzi worden belaagd. Er zijn natuurlijk altijd wereldsterren als Brad Pitt, Lady Gaga en Madonna die het ook zonder de paparazzi wel redden, maar de gemiddelde bekendheid die onder aandacht van de paparazzi staat zou het zonder die aandacht waarschijnlijk niet redden. Je zou eigenlijk dan ook wel verwachten dat er ook wel eens een bedankje naar de paparazzi zou gaan, maar dat is zelden of nooit het geval.

Waarom?

Maar waarom is er dan niemand die zich positief uitlaat over paparazzi? Kijken we bijvoorbeeld naar een Sylvie Meis, dan kunnen we niet voorstellen dat ze daadwerkelijk een hekel heeft aan paparazzi. Ze zou zonder paparazzi waarschijnlijk nooit meer in het nieuws verschijnen en dus snel haar status als Bekende Nederlander verliezen. Een echte reden voor haar haat jegens paparazzi is dan ook moeilijk voor te stellen. Wellicht heeft het met de trots te maken en willen de relatief minder populaire bekendheden gewoon niet toegeven dat ze de paparazzi nodig hebben.