Kies de juiste kleding bij een fotoshoot

Als je de juiste kleding draagt bij een fotoshoot, dan wordt de foto nóg mooier. Enkele tips waar je rekening mee kunt houden wanneer je een professionele foto laat maken.

 

Alleen of in gezelschap

Ga je alleen of met meerdere mensen op de foto? Dit is belangrijk om te weten als je alleen op de foto gaat dan hoef je geen rekening te houden met anderen. Wordt er een groepsfoto gemaakt, dan is het mooi als de kleding enigszins op elkaar afgestemd is. Dat betekent niet dat je allemaal hetzelfde aan moet doen. Het betekent dat je qua kleuren overeen moet komen. Als iedereen in een jeans met witte blouse staat en één iemand in een zwart pak dan springt deze persoon er ontzettend uit.

 

Zwart wit foto

Kleur of zwart-wit

Als er een zwart-wit foto gemaakt wordt houdt er dan rekening mee dat zwarte kleding heel donker overkomt of zelfs weg kan vallen tegen de achtergrond. Beter is om donkere of lichte kledingstukken te combineren of draag jeans. Probeer drukke prints te voorkomen.

Ga je voor een mooie kleurenfoto, dan moet je bedenken dat de plaats waar de foto komt te hangen bepalend moet zijn voor wat je aantrekt. Probeer je kledingkleuren aan te passen aan de bestemmingsplek. Ook bij kleur geldt: drukke prints zijn geen goed idee. Probeer niet volgens de laatste modekleuren gekleed te gaan, over een aantal jaar zijn de fluokleuren helemaal passé.

Speel ook zeker met accessoires zoals een mooie sjaal of sieraden. Je schoenkeuze stem je af op de locatie waar de fotoshoot plaats vindt. In een fotostudio kun je makkelijk enkellaarsjes met hoge hakken of nette schoenen aan. Is de shoot buiten kies dan voor schoenen die passen bij de omgeving.

 

Haar en make-up

Draag je haar en make-up zoals je gewend bent, tenzij je een glamourfoto laat maken. Als je doorgaans weinig tot geen make-up draagt, hou het dan naturel. Het is wel het mooist om je glimmende delen van je gezicht even te poederen.

Tot slot is het algemene advies: trek kleding aan waarin je je lekker voelt. Als je kleding aan hebt die nét niet lekker zitten of het tekent af, dan zie je dat zeker terug op de foto.

kleuren foto